Varför är Nordkorea och Kuba så farliga?

Det känns lite märkligt när jag hör nyheterna. Nordkorea är tydligen det farligaste landet i världen just nu.

Anledningen till det är enligt massmedia i Sverige och Europa och USA att nordkoreanerna har kärnvapen. Sydkorea har betydligt fler kärnvapen än Nordkorea. Nu är det inte så att jag tycker om kärnvapen, men varför är Nordkorea farligare än Pakistan som är i konflikt med Indien, båda dessa stater har kärnvapen. Israel, Storbritannien, Kina, Frankrike, Ryssland och inte minst USA har också kärnvapen.

Jag tror inte det handlar om kärnvapnen, det är något annat som är så farligt. Kuba, ett litet land i karibiska havet har varit och är utsatt för handelsblockad och en konstant smutskastningskampanj från USA och många USA-vänliga regimer. Invasionsförsök, mordförsök på Fidel Castro m.m. Kuba utmålas som en diktatur som kränker de mänskliga rättigheterna. Det är konstigt att just Kuba är så hemskt. Det verkar inte vara så trevligt i Kongo Kinshasa eller i Saudiarabien.

Det är kanske något annat än diktatur och kärnvapen som skrämmer USA och alla högerregeringar. Två små länder som varit och är utsatta för krig och blockader har en sak gemensamt. Båda ländernas regeringar är uttalat antikapitalistiska och därför hatade.

Det är tydligen okej att ha kärnvapen och kränka mänskliga rättigheter så länge man inte ifrågasätter kapitalismen. Jag och(gissar jag) majoriteten av mänskligheten vill inte ha kärnvapen och vill inte bli kränkta, varken på det ena eller andra sättet. Vi vill leva i fred och respektera varandra. Problemet är att det inte är möjligt i en kapitalistisk värld.

Det är inte Nordkorea och Kuba som hotar vår jord, det är den livsfarliga kapitalismen.

Vi måste avskaffa kapitalismen. Till dess ska vi fortsätta kämpa för nedrustning, alla människors lika värde och ett hållbart samhälle.