Jan Myrdal besökte Enhetsgruppens antikvariat i Helsingborg.

 

Under sin föreläsningsturne tillsammans med Anton Honkonen besökte Jan Myrdal tisdagen 11/3 vårt antikvariat. Vi hade lagt fram de 65 böcker som vi har av JM på ett långt bord vilket gladde och imponerade på honom. Att det fanns så många av hans verk på ett ställe trodde han var ovanligt. Efter att ha gått runt bordet och kommenterat och berättat om en del av böckerna blev det fika och försäljning och signering av hans nya bok ”På tvärs”.

 

Pigg och pratglad lade han under tiden ut texten i olika frågor bl.a. om Brecht och den bristande uppgörelsen med nazismen efter Andra världskriget, om Bredel och om Karl Staaf, vars bok ”Den röda lågan” han inte hade och fick av oss.

 

Besöket varade en dryg timme, eftersom det skulle bli i föreläsning  i Folkets hus, så han hann inte titta runt så mycket bland våra böcker. Men han såg så pass att han gärna skulle vilja återkomma och tillbringa en eftermiddag där i lugn och ro om bara någon kunde transportera honom från Varberg och åter. Vi hoppas det kan ordnas och välkomnar honom igen.

Enhetsgruppen i Helsingborg

Uppdaterad 140314